Ny graver ved Hover Kirke

Bo Rakbek går på pension

Ny graver ved Hover Kirke

Bo Rahbek har desværre været nødt til at opsige stillingen som graver ved Hover Kirke ved udgangen af september 2019.  I forsommeren fik Bo konstateret slidgigt i en hånd.  Bos læge har rådet ham at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet for at skåne helbredet.  Det er en beslutning, som Bo er meget ked af, idet han gerne ville have forsat med jobbet et par år endnu.

Vi er naturligvis meget kede af, at Bo er nødsaget til at stoppe som graver.  Vi har været utrolig glade for Bo som graver på vores kirkegård.  Når man kommer på kirkegården oplever vi en fantastisk flot vedligeholdt kirkegård – gravsteder, gange og selve kirkebygningen ser altid nydelig ud. Også ved gudstjenester og kirkelige handlinger har vi altid oplevet Bo som en stilfuld og imødekommende kirketjener, hvor alt har været i den fineste orden.

Det var meget deprimerende for Bo at opleve den voldsomme haglbyge kirkegården blev udsat for den 19. juni i år.  Det er ikke underligt, at Bo var meget påvirket af disse ødelæggelser, når man har lagt så meget energi i at få alt på kirkegården til at se nydelig ud, og så i løbet af et kvarter var det hele forvandlet til et vildnis at afbrækkede grene, dybe fuger af vand, der skyllede ned over kirkegården. 

Et stort stykke arbejde sammen med hans kone, Gurli, i den følgende måned forvandlede vildnisset til en nydelig kirkegård igen.  Når man kommer på kirkegården i dag kan man næsten ikke se de voldsomme skader kirkegården blev udsat for.

På menighedsrådets vegne vil jeg gerne sige tusind tak til Bo for hans store indsats og hans venlige og imødekommende væremåde.  Bo ønskes held og lykke med tilværelsen som pensionist.

Menighedsrådet er i fuld gang med at finde Bo’s afløser – man kan finde et stillingsopslag her på vores hjemmeside www.thøkirkerne.dk

Vagn Gravesen

Hover Menighedsråd